Logistiek

Nood aan een lokaal bij één van onze externe partners of een laptopklas huren bij ons? Geen probleem.

Huur een laptopklas

De mobiele klas van Nikos is flexibel, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en kan bijgevolg eenvoudig opgesteld worden in elk lokaal waar de nodige tafels en stoelen voor de studenten zijn voorzien. Met andere woorden Anytime, Anywhere learning.

De mobiele klas voorziet maximaal 26 deelnemers van een laptop en muis, maar ook draadloos netwerk, projector, stekkerdozen en verlengkabels zijn aanwezig.

Om helemaal onafhankelijk te zijn van de infrastructuur van de klant, kan Nikos ook zorgen voor de nodige server infrastructuur van Microsoft Active Directory, Exchange (ifv Outlook), Sharepoint en Project server.

Het is de taak van de trainer om vooraf de klas en bijhorende infrastructuur netjes op te zetten. Hiervoor moet de trainer wel tijdig kunnen ontvangen worden, aangezien de opzet de nodige tijd in beslag neemt. Onlangs werd op deze manier een cursus Outlook 2007 verzorgd voor Cevora bij de klant De Condé.

De laptops van de mobiele klas zijn parallel uitgerust met de verschillende Microsoft Office versies (2007 / 2010 / 2013). Aangezien Microsoft Office slechts toelaat om slechts 1 versie van Outlook te installeren, zijn bijkomende gevirtualiseerde systemen op elke laptop voorzien, die uitgerust zijn met andere Outlook versies om de verschillende versies toch op dezelfde laptop zonder onderlinge conflicten te kunnen aanbieden.

De sterke punten van de Nikos infrastructuur zijn:

  • Alle laptops zijn op een identieke manier geïnstalleerd, mbv Windows Deployment Services (WDS) en Microsoft Deployment Toolkit (MDT), hetgeen ervoor zorgt dat de gebruikerservaring op elke systeem dezelfde is. De geautomatiseerde installatie laat ons ook toe om op regelmatige tijdstippen (maandelijks) de systemen opnieuw te installeren, wat kostenbesparend werkt en steeds zorgt voor uniformiteit.
  • Door gebruik te maken van de Exchange infrastructuur van Nikos, krijgen de deelnemers de volledige vrijheid om alle mogelijke oefeningen te maken en scenario’s uit te proberen zonder de functionaliteit van hun eigen mailbox in gevaar te brengen. Na elke cursus worden de mailboxen verwijderd en opnieuw aangemaakt zodat de deelnemers van de volgende cursus met een propere lei kunnen beginnen.
  • Aangezien de mobiele klas een eigen server infrastructuur voorziet, zijn deze systemen niet afhankelijk van de security policy’s van de klant, waardoor er op dat niveau geen onvoorziene omstandigheden en de bijhorende vertragingen voor problemen kunnen zorgen tijdens de opleiding.
  • Het draadloos netwerk is voorzien van een router en werkt onafhankelijk van het netwerk van de klant. Deze router laat toe om het netwerk van de mobiele klas en dat van de klant te scheiden. Indien gewenst, kan de router gekoppeld worden op het netwerk van de klant voor internet toegang. Network Address Translation (NAT) zorgt ervoor dat er geen conflicten tussen beide netwerken ontstaan. Het Wi-Fi netwerk is voorzien van de nodige beveiliging zodat enkel de toestellen van de mobiele klas toegang kunnen krijgen tot het netwerk.
  • De nodige gebruikersaccounts zijn voorzien voor de studenten. Aparte accounts per cursus type zorgen ervoor dat de gebruikers steeds in de juiste gebruikersomgeving terechtkomen. Deelnemers van een Office 2013 cursus krijgen bijgevolg enkel de snelkoppelingen voor Office 2013 onderdelen aangeboden, en deelnemers van een Office 2010 cursus enkel hun respectievelijk snelkoppelingen, enz.
  • Alle laptops zijn voorzien van een Multi User Interface (MUI), zodat er snel en eenvoudig kan geschakeld worden tussen de Nederlandse, Engelse en Franse versies van Windows én Office.
  • De mobiele klas draait op Windows 7 en Windows 8 64 bits.

Onze referenties

Sinds jaren geven we met onze mobiele klas training voor Cevora en tot op heden hebben we nooit een probleem ondervonden, noch op software, noch op hardware niveau. Uit ervaring met andere laptopklassen, weten we dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Indien Cevora graag informatie heeft over hoe we onze infrastructuur hebben opgezet, dan staan we altijd open om deze kennis te delen.

Onze partners

Wij hebben voor deze opzet beroep gedaan op een extern bedrijf, vKISS bvba, gespecialiseerd in infrastructuur en virtualisatie. Tevens zijn vKISS (Microsoft, VMware en Citrix) en Timehole bvba (Security en Networking) ook onze vaste partners voor de opzet en het onderhoud van de infrastructuur voor onze e-learning.

Huur een lokaal

Meer info komt later